Αφοι Βασιλόπουλοι Delicatessen

Το ιστορικό delicatessen της οδού Σταδίου 19 ξεκίνησε την πορεία του από πολύ παλιά, όταν το 1907 άνοιξε τις πόρτες του από τους επιχειρηματίες Αλεξάνδρου και Τσολίνα, με τη γνωστή ταμπέλα «εδώδιμα αποικιακά». Αργότερα, το 1950 η ιδιοκτησία πέρασε στους αδερφούς Γεράσιμο και Χαράλαμπο Βασιλόπουλο, οι οποίοι εμπλούτισαν τα εμπορεύματα με νέα και καθιέρωσαν το μαγαζί στους υψηλούς κύκλους της τότε Αθήνας και το έκαναν να ξεχωρίζει για την πρωτοπορία του. Ουσιαστικά, υπήρξε ένα παντοπωλείο συνώνυμο των εκλεκτών προϊόντων για πολλές δεκαετίες και μέχρι σήμερα.

Το 2008 αγοράστηκε από τους Γιώργο και Παναγιώτη Μαστοράκο, πατέρα και υιό, οι οποίοι συνέχισαν τη διατήρηση του καλού ονόματος που είχε χτίσει η οικογένεια τα προηγούμενα χρόνια, φέρνοντας προϊόντα υψηλής ποιότητας και ειδικής γαστρονομίας, για τα οποία έρχεται κόσμος από όλες τις περιοχές της Αττικής.

Τον Φεβρουάριο του 2012, σε μια από τις πιο καθοριστικές για την Αθήνα διαδηλώσεις, μαζί με άλλα, καίγεται ολοσχερώς και το ιστορικό αυτό μαγαζί και μαζί του όλη η δουλειά τόσων δεκαετιών αλλά και πολλά σπάνια είδη που στόλιζαν τα ράφια του. Το μόνο που σώθηκε είναι η ταμπέλα που κοσμούσε την πρόσοψη… Οι σχετικά νέοι του ιδιοκτήτες, δεν το βάζουν κάτω. Έτσι, μόλις δυόμιση μήνες μετά, η ταμπέλα υψώνεται και πάλι λίγο πιο κάτω, επί της Πλατείας Κλαυθμώνος. Μεγάλη βιτρίνα και ιδιαίτερης αισθητικής ξύλινη πόρτα, ευάερος ψηλοτάβανος χώρος και χαμογελαστό και φιλόξενο προσωπικό. Μέρος της διακόσμησης, τα δεκάδες ασπρόμαυρα κάδρα που απεικονίζουν την παλιά Αθήνα, αναφορά στο παρελθόν του καταστήματος.